Gömörország felülről


Felvidéki repüléseink zömét a Medves hegység lábánál, Egyházasbást, Gömörpéterfala és Ajnácskő falvak háromszögében szoktuk megejteni.

Ha nem ismerős a környék, akkor adunk egy kis útbaigazítást:

- Budapestről elindulva, az M3 autópályáról a 21-es főútra kell letérni, így kényelmes tempóban, a fővárostól 2 óra autózásra vagyunk.
- A Mátra irányából pedig bő egy órás, Heves megye csodás részein áthaladó utazással érhetsz el minket.

Néhány repülés olyan, mintha egy vártúrán vennénk részt. Ellebeghetünk a Bagolyvár, az Ajnácskői vár és a Pogányvár felett, de látótávolságon belül kerülhet Fülek, Somoskő vagy a Salgó vára is. Megesett már, hogy a szél úgy határozott, egészen Somoskőig repít minket, ilyenkor a Medvesaljáról az út az erdő fölött vezet. Ezen a területen található a Novohrad-Nógrád Geopark központja, amely a világ egyetlen határon átnyúló geoparkja, amely többek között a Karancs-Medves vidék hegyeiben foglal helyet. Mi ezeket az erdőket fürkészhetjük egy olyan szemszögből, ami a ritkán adatik meg az emberi szemnek. Tiszta időben északi irányban a Tátra, dél felé pedig a Kékes-tető is látható.

Az apró falvak, lankák, mocsaras, vizes élőhelyek felett érdemes alacsonyabban szállni, hátha látunk egy-egy megugró vadat, vagy el-el csípjük egy palóc konyha ablakán kiszálló sztrapacska illatát. Érdemes két lábbal a földön is körbenézni a környéken és a helyeket, melyek a levegőből megtetszettek, odalent is meglátogatni.

A Pogányvár Fogadó, a repülésünk után az "elsőrepülők" avatásának helyszíne, ahol mindenki a vendégünk egy kávéra!

Szálláslehetőség a Pogányvár Fogadóban


A repülés jellemzően kora reggeli érkezést igényel, ezért kedvezményes áron szállást is tudunk biztosítani a repülést megelőző éjszakára Egyházasbástban.

A Pogányvár Fogadóban 5 egyedien, újrahasznosan berendezett szoba, friss házi kenyér, finom Pasco kávé, fa dézsa és hűsítő medence vár, továbbá helyi finomságok, bioborok és minden, ami szem-szájnak ingere.

Kedvezményes ár: 59 EUR (1 éjszaka/2 főre + reggelivel)

Ha pihennél nálunk repülésed napja előtt, ne felejtsd el foglaláskor a megjegyzés mezőben feltüntetni szállás igényed és mi inézzük a továbbiakat!

Foglalj időpontot


Van már ürügyed? Szuper! Ha nincs, az sem baj. Szerintünk nem kell különösebb indok a repüléshez.

Repülni szeretnék